Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Yayla Kabağı Dolması

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 3
recipe image Yayla Kabağı Dolması

Malzemeler

  • 7 adet yayla kabağı
  • 250gr az yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Üzeri için;
  • Süzme yoğurt
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kabakları yıkayın, uçlarından şapka şeklinde yuvarlak keserek içlerini dikkatlice oyun.
  2. Kıymayı, soğan, domates, pirinç, bulgur, salça, tuz, ve karabiber ile yoğurun ve kabakları doldurun.
  3. Bir tencerede Sana Klasik’i eritin, 1 yemek kaşığı domates salçasını kavurun ve sıcak su ekleyin.
  4. Kabakları dizin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirin. Servis yaparken üzerine süzme yoğurt koyun.
  5. Afiyet Olsun