Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Yayla Eriştesi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Yayla Eriştesi

Malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 3 adet pırasa
  • 3 adet taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • ½ demet dereotu
  • ½ demet taze nane
  • ½ su bardağı mısır
  • ½ kutu Sana Ekmeküstü
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pırasaları ayıklayıp kıyın.
  2. Taze soğanları, maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ayıklayıp ayrı ayrı doğrayıp tabaklara alın.
  3. Derin bir tencereye bol su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu, zeytinyağını ve erişteyi ilave edip 8-10 dakika arası erişteyi haşlanmaya bırakın.
  4. Erişte haşlanırken harcı için yayvan bir tencerede Sana Kase kızdırıp içine kıyılmış pırasaları ekleyip ikisini birlikte güzelce kavurun.
  5. Pırasalar Sana Kase ile iyice kavrulduktan sonra kıyılmış sarımsakları, taze soğanları, dereotunu, taze naneyi ve tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  6. Pişen eriştenin suyunu süzüp soğuk sudan geçirmeden haşladığınız tencerenin içine alın.
  7. Üzerine Sana Ekmeküstü'nü, sütü ve pırasalı harcı koyup karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
  8. Püf Nokta: Pırasalı harcı hazırlamak için zamanınız yok ise haşlanan eriştenin suyunu süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeden aynı tencerenin içine alıp üzerine ½ kutu Sana Ekmeküstü'nü ve 1 çay bardağı süt ilave edip karıştırdıktan sonra, soslu eriştenizi sıcak olarak servis edin.