Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vişne ve Çikolatalı top kek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Vişne ve Çikolatalı top kek

Malzemeler

  • 300 gr un
  • 200 gr toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 250 ml süt
  • 50 gr Sana Hamurişi
  • 75 gr (20 adet) çözdürülmüş ve suyu süzülmüş çekirdeksiz vişne tanesi
  • 50 fr damla çikolata
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırınınızı 180ºC'ye getirip ısıtın.
  2. Unu, şekeri ve kabartma tozunu eleyin. Başka bir kapta yumurta, süt ve Sana'yı mikserle iyice karışıncaya kadar çırpın. Azar azar şekerli unu yedirin. Vişneleri ikiye kesip kek hamuruna atıp karıştırın. Damla çikolataları da karıştırdıktan sonra hamuru, yağlanmış top kek kalıplarına paylaştırın. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis edin.
  3. Not: Bu keki taze kayısı parçaları, böğürtlen ve frambuazla hazırlayabilirsiniz.
Keklerin pişme sürelerinin 2/3'si bitmeden fırının kapağını kesinlikle açmayın. Aksi takdirde kek arzu edilen biçimde kabarmaz.