Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Üzümlü misket kurabiye

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Üzümlü misket kurabiye

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 1,5 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 60 gr Sana Hamurişi
  • 60 gr toz şekeri
  • 135 gr kuru üzüm
  • 1adet yumurta
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırınınızı 180ºC'ye getirip ısıtın.
  2. Unu, mahlep, kabartma tozu ve karbonat ile birlikte eleyin. Karışımı bir kaba alıp, Sana'yı ilave ederek una yedirin. Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  3. Fındık iriliğinde parçalar koparıp misket biçiminde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  4. Kurabiyeleri fırından alıp soğuyunca ya da ılık servis edin.
Not: Bu kurabiyeleri fındıktan biraz irice de hazırlayabilirsiniz. Bu durumda pişme süresine yaklaşık 5 dakika kadar ilave etmelisiniz.