Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Taze kayısılı muhallebi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Taze kayısılı muhallebi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı Sana Hamuişi
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 5 adet taze kayısı
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş badem
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kayısılardan bir adet ayırıp kalanları doğrayın.
  2. Derin bir tencerede şekeri, sütü, yumurtayı ve unu iyice karıştırıp, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Muhallebi kıvamına gelince, içine iri çekilmiş bademleri ve doğranmış kayısıları ilave edin.
  4. Ateşten indirdikten sonra vanilya ve yumuşamış sana yağını ekleyip karıştırın.
  5. Muhallebiyi servis kabına alıp, soğuttuktan sonra ayırdığınız taze kayısıyı dilimleyip üzerini süsleyin. Buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis edin.