Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tavuklu Çin Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Tavuklu Çin Çorbası

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet çarliston biber
  • yarım demet dereotu
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Tavuk göğsünü şerit şerit doğrayın.
  2. Taze soğanları verevine doğrayıp dereotunu ayıklayıp kıyın.
  3. Çarliston biberleri ayıklayıp kıyın.
  4. Derin bir kâsenin içine doğranmış tavukları ve az tuz koyup karıştırın.
  5. Ayrı bir kâseye yumurta beyazlarını koyup çırpın. Çırpılmış yumurta beyazını tavuklara karıştırıp en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  6. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarini kızdırıp içine kıyılmış çarliston biberleri ilave edip kavurun.
  7. Çarliston biberler renk alınca tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  8. Çorba kaynarken küçük bir kâseye az su ve mısır nişastasını koyup karıştırın. Mısır nişastasını kaynayan tavuk suyuna ilave edin.
  9. Kaynayan çorbanın ısısını düşürüp yavaş yavaş yumurta beyazlı tavukları ilave edip tavukları pişirin.
  10. En son olarak içine soya sosunu, kıyılmış dereotunu, doğranmış taze soğanları ilave edip ateşten alın.
  11. Tavuklu Çin çorbasını servis tabağına alıp, soya sos ile süsleyip sıcak olarak servis edin.