Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Süleymaniye Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Süleymaniye Çorbası

Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 orta boy soğanın yarısı
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 6,5 su bardağı su
  • 2-3 tutam ıspanak
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • Köftesi için
  • 250 gr kıyma
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Mini köfteler için kıymayı yoğurma kabına alın, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun, misketten biraz daha büyük köfteler yaparak buzdolabına kaldırın.
  2. 2. Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın.
  3. 3. Havucu rendeleyin, kabağı küp küp doğrayın. Ispanakları ince ince doğrayın.
  4. 4. Kırmızı mercimeği 2-3 kez yıkayın ve süzün.
  5. 5. Orta boy bir tencereye 2 yemek kaşığı Sana Klasik’I alın, üstüne soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun.
  6. 6. Havucu ve mercimekleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  7. 7. 6-7 su bardağı su ekleyin ve çorba kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin.
  8. 8. Gerekirse 1-2 su bardağı daha su lave edin ve hazırladığınız köfteleri kaynayan çorbaya ekleyin.
  9. 9. Köfteler pişince ıspanakları ekleyin ve 2 dakika daha pişirerek ocaktan alarak servis yapın.