Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Soğanlı ve kuru domatesli ekmek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Soğanlı ve kuru domatesli ekmek

Malzemeler

  • 70 gr Sana tereyağı lezzeti paket (oda sıcaklıgında yumuşamış)
  • 2 su bardağı un
  • ½ su bardağı ılık süt
  • 15 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 adet kuru domates (minik küpler halinde doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan (doğranmış ve önceden 1 yemek kaşığı Sana Tereya
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kaseye yarım bardak ılık süt (35 C de) ve iki yemek kaşığı unu koyup, daha sonra içine yaş mayayı ekleyip, topaklar kalmayıncaya kadar kaşık ile karıştırın.
  2. Kasenin üzerini temiz bir bezle kapatıp, ılık bir ortamda 30 dakika mayanın kabarmasını bekletin.
  3. Hamuru için kalan malzemeyi derin bir kaba alıp, elinizle malzemeyi karıştırıp, harcın tam ortasını havuz şeklinde açın. Mayalanmış sütlü karışımını açtığınız havuz bölümüne dökerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  4. Sana Tereyağ Lezzeti ile yağladığınız 7X15 dar –dikdörtgen kek kalıbına koyup, ılık bir ortamda ekmek hamurunu 3 saat süreyle 2. mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan ekmek hamurunu 175 C de önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  6. Fırndan çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar soğuttuktan sonra ekmeği kalıbından çıkarıp , Sana Tereyağ Lezzeti ile birlikte servis edin.