Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Şeftalili Milföy

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Şeftalili Milföy

Malzemeler

  • 8 adet milföy
  • 4 adet şeftali
  • 50 g Sana
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ adet limon suyu
  • Pudra şekeri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Tencerede 50 g Sana yağını eritip, içine şekerin yarısını ve limon suyunu ekleyip, bir taşım kaynatın.
  2. Şeftalileri iyice yıkayıp, kabuklu olarak yarım halka şeklinde dilimleyin. Doğranmış şeftalileri kaynatığınız Sana'lı sosa ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirin.
  3. Milföyleri, buzluktan çıkarıp, tezgâh üzerinde 5 dakika bekletip, keskin bir bıçak yardımıyla, hamurun kenarından 2 cm boşluk bırakarak çerçeve şeklinde bıçakla çizip, çerçevenin içine soslu şeftalileri yerleştirin.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şeftalili milföyleri dizip, üzerine kalan şekerin yarısını serpin.
  5. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında milföy hamuru kızarana kadar pişirin.
  6. Pişen şeftalili milföylerin üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip, servis tabağına alın.
  7. Arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.