Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sebzeli tarhana Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Sebzeli tarhana Çorbası

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyma
  • 3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 9 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kerevizi ayıklayıp rendeleyin. Rendeledikten sonra kararmaması için su dolu bir kapta bekletin. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Kuru soğanı rendeleyin. Dereotunu ayıklayıp kıyın. Küçük bir kâsenin içine 6 yemek kaşığı tarhanayı ve bir su bardağı sıcak su koyup, bir çatal veya çırpıcı ile karıştırıp ve tarhanın şişmesini bekleyin. Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyma suyunu çekince rendelenmiş kuru soğanı ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşince kadar kavurun.
  2. Soğanlar kavrulunca içine rendelenmiş kerevizleri ilave edip, bir taşım kavurun. Daha sonra içine salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. En son olarak içine su da beklemiş tarhanayı, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, kalan 8 su bardağı suyu ekleyip, bir taşım kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, kıyılmış dereotu ile süsleyip, servis edin.