Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sebzeli mini pideler

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Sebzeli mini pideler

Malzemeler

  • Hamuru İçin:
  • 75 gr Sana Tereyağı Lezzeti
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • ½ tatlı kaşığı pudra şekeri
  • İçinin harcı İçin:
  • ½ adet sarı dolmalık biber(çekirdekleri çıkarılmış, doğranmı
  • 1 adet kırmızı salçalık biber biber (çekirdekleri çıkarılmış, doğra
  • 1 adet yeşil sivri biber biber (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
  • ½ adet kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 4 dal taze fesleğen
  • Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr kaşar peyniri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pidenin hamurunu hazırlayıp, ılık bir yerde 30 dakika mayalandırın.
  2. İç harcın bütün derin bir kasede çiğden karıştırıp , kenara alın.
  3. Hamuru 1 cm kalınlığında açarak büyütün. Açılmış hamurdan 8 x 16 cm lik dikdörtgen parçalar kesin.
  4. Dikdörtgen kestiğiniz hamur şeritlerin üzerine eşit miktarda iç harc koyup kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırıp , rendelenmiş kaşarı serpin.
  5. Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  6. 200°C’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 -10 dakika pideların üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.