Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sana Burger

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 1
recipe image Sana Burger

Malzemeler

  • 1 adet lavaş ekmeği veya pide
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • Bir buçuk çay bardağı su
  • Sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı Sana Ekmeküstü
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Arzu edilen miktarda kıyılmış maydanoz
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kâsenin içine köftelik kıyma, köfte harcı ve su koyup yoğurun. İstediğiniz gibi şekil verdikten sonra, hamburger köftelerini kızartıp servis tabağına alın ve yanına patates kızartması koyun.
  2. Salatalık turşulu sos için, bir kâsede Sana Ekmeküstü'nü yoğurdu ve 1 yemek kaşığı mayonezi bir çırpıcı ile karıştırın.
  3. Biberli Maydanozlu Sosu tercih ederseniz, küçük bir kâsede Sana Ekmeküstü, yoğurdu, ketçabı ve kıyılmış maydanozları bir çırpıcı ile karıştırın.
  4. Lavaş ekmeğini ortadan ikiye kesip, tercih ettiğiniz sosu bir bıçak yardımıyla ekmeğin üzerine sürün.
  5. Sosun üstüne kıvırcık salata yaprağı koyun. Ardından, hamburger köftesini ve dilimlenmiş domatesi koyup ekmeğin ikinci katını da kapatın.
  6. Hamburgerinizi, kızarmış patates ile birlikte servis yapın.