Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rulo pizza

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı50 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Rulo pizza

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı silme aktif kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 60g Sana Hamurişi
  • İçi için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı Taze Kaşar peynir rendesi
  • 10 adet burgu peynir
  • 10 dilim salam
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Ufak bir kaseye maya ve şekeri koyun. Üzerine ılık su ilave dilerek biraz karıştın ve 1-2 dk kabarması için bekleyin.
  2. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Unun ortasını açın tuz ve margarini ekleyin. Daha sonra mayayı ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Diğer yarım bardak unu yavaş yavaş gerektikçe ekleyin. Bu aşamada un kalite ve yoğunluğuna göre biraz daha su isteyebilir. Yumuşak ama ele yapışmayan bire hamur elde edeceksiniz.
  4. Hamur mayalanması için ılık bir yerde 1,5 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamur,unlanmış tezgahın üzerine alın ve yarım santim inceliğinde daire şeklinde açın.
  6. Salçayı hamurun her tarafına sürün. Üzerine kaşar rendesi ve yatay şekilde burgu peynir yerleştirin. Salamları da dizdikten sonra, sıkı bir şekilde rulo yapın.
  7. Rulo olmuş hamurdan 2 parmak genişliğinde parçalar kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  8. 180 C’ de önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.