Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ricotta cheesecake

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Ricotta cheesecake

Malzemeler

  • a b
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Taban için:
  2. 160g yulaflı bisküvi
  3. 70g eritilmiş margarin
  4. 1 yemek kaşığı nişasta
  5. Peynir karışımı için:
  6. 250g İtalyan loru (ricotta)
  7. 90g pudra şekeri
  8. 40g yulaflı bisküvi
  9. 2 yumurta
  10. Bir portakal ve bir limon kabuğu rendesi
  11. 3 yemek kaşığı misket limonu ya da limon suyu
  12. 3 yemek kaşığı portakal suyu
  13. 1 yemek kaşığı vanilya şekeri
  14. 1 yemek kaşığı vanilyalı puding
  15. 2 yemek kaşığı nişasta
  16. Birkaç damla portakal özütü
  17. Kaplama krema için:
  18. 100g pudra şekeri
  19. Limon suyu
  20. Süslemek için limon ve misket limonu rendesi
  21. Tabanı:
  22. Bisküvileri toz olana kadar mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotu yerine bir oklava da kullanabilirsiniz – bisküvileri elle kırın bir poşete koyup toz haline gelene kadar ezin.
  23. Toz haline gelince eritilmiş, soğutulmuş margarin ile karıştırın.
  24. Pişirme kabını alüminyum folyo ile kaplayın ve bisküvi ve margarin karışımını üzerine yayın. Nişasta ve serpin ve soğumaya bırakın.
  25. Peynir karışımı için:
  26. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri nişasta, pudra şekeri, vanilya şekeri ve puding ile karıştırın. Peynir karışımına ekleyin ve limon ve portakal suyu, portakal özütü ve yumurtaları katarak yavaşça karıştırın. Her şey karışana kadar karıştırın. Karışımı soğutulmuş taban üzerine dökün.
  27. Fırını 175 C'de önceden ısıtın. Alta su dolu bir kap yerleştirin. Keki 50 dakika pişirdikten sonra, sıcaklığı 140 C'ye düşürün ve 10 dakika daha pişirin.
  28. Fırın kapağını açık bırakarak içinde soğumaya bırakın.
  29. Limon suyu ve pudra şekerini birleştirin ve bir kaşık ile iyice karıştırın (kaplama kreması çok katı olmamalı ya da çok gevşek olmamalı, oranlara dikkat edin). Keki soğuduktan sonra süsleyin. Ayrıca limon ve misket limon kabuğu rendesi ile de süsleyebilirsiniz.