Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Portakallı Hindistan Cevizli Kurabiye

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Portakallı Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler

  • 125 gr Sana Klasik
  • 1 adet büyük boy yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • çiğ badem
  • Kaplaması için:
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 adet büyük boy yumurtanın beyazı
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Oda sıcaklığındaki Sana Klasik, yumurta sarısı, nişasta, pudra şekerini portakal kabuğu rendesiyle birlikte yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  2. 2. 1,5 su bardağı unu, vanillin ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurun. Kalan unu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
  3. 3. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın ve 3-4 cm aralıklarla tepsiye dizin.
  4. 4. Ortalarına birer adet badem batırın ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 12- 15 dakika, kurabiyeler hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
  5. 5. Soğuyunca tepsiden alarak servis yapın.