Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Peynirli Pide

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Peynirli Pide

Malzemeler

  • 500 g un
  • 2 yumurta
  • 125 g Sana yağ
  • ½ bardak su
  • 25 g bira mayası veya hamur mayası
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı Sana (tepsiyi yağlamak için)
  • 250 g beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • ½ demet maydanoz
  • 25 g Sana
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı Sana
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bira mayasını 2 çorba kaşığı ılık su ile bir kâsede karıştırın. 125 g Sana yağını eritin ve soğumaya bırakın. Unu büyük bir kâseye eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Su ve mayayı koyarak elde biraz karıştırın. Sonra yumurtaları ortasına kırın. Tuzu ve yağı koyarak karıştıra karıştıra hamur haline getirin. Üstünü örterek ılık bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakın.
  2. Peyniri bir kâsenin içine ufalayın. Yumurtaları kırın. Kıyılmış dereotu ve maydanozu, erimiş yağı ilave ederek karıştırın.
  3. Hamur mayalandıktan sonra tekrar yoğurarak ikiye ayırın. Bir parçasını elle uzun bir rulo yapın ve 8 parçaya kesin. Her bir parçayı merdane ile oval olarak yassılaştırın.
  4. Ortasına boylamasına hazırladığınız içten koyarak yanlarını için üstüne kapayın. Fakat içi tamamen kapamayın. Yağlanmış fırın tepsisine 5 cm ara ile dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
  5. Tepsilerin üzerine bir bez örterek 45 dakika pidelerin kabarması için bırakın. Pidelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Orta hararetteki fırında 40 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca pidelerin üzerine erimiş Sana yağını sürerek servis edin.