Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Patatesli Hint Böreği

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı50 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Patatesli Hint Böreği

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı Sıvı yağ
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.
  2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  3. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayın.
  4. Bezelyeyi önceden haşlayın.
  5. Harcı için, yayvan bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine köriyi ilave edip, körinin kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Köri kavrulunca içine piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Daha sonra içine kıyılmış çarliston biberleri ilave edip kavurup, kişnişi, kimyonu, kuru naneyi, bezelyeleri ilave edip karıştırın.
  8. En son içine tuzu-karabiberi, limon suyunu ilave edip, 5 dakika pişirin.
  9. Hazırladığınız harcı soğuması içine yayvan bir tabağa alın.
  10. Harç soğurken yufkaları üst üste koyup, önce dörde kesip, tekrar dörde kesin.
  11. Sıvı Sana’yı bir kâseye koyup, yufkaları bir fırça yardımı ile yağlayın.
  12. Yufkanın geniş tarafına soğumuş harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın.
  13. Sarılmış börekleri sıvı yağ ile yağladığınız tepsiye dizip,
  14. Önceden 185°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.