Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Patates Mücveri

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Patates Mücveri

Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet taze sarımsak
  • 2 adet taze soğan
  • Yarım adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz ve karabiber
  • Kızartmak İçin: Sıvı Sana
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın. Taze soğan ve taze sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelenen patateslerin kararmaması için su dolu bir kapta bekletin.
  3. Derin bir kabın içinde doğranmış, taze soğanları taze sarımsakları ve kuru soğanları, suyunu iyice sıktığınız rendelenmiş patatesleri, yumurtaları, unu ve tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
  4. Yayvan bir tavada Sıvı Sana’yı kızdırıp, hazırladığınız harçtan kaşık yardımıyla tavaya döküp, kızartın. Kızaran mücverlerin fazla yağını almak için kağıt havlu yaydığınız tabağa çıkarıp, sıcak olarak servis edin.