Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Patates Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Patates Çorbası

Malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 2-3 adet orta büyüklükte patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı Sana
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz ve Karabiber
  • Terbiyesi için:
  • 1 bardak süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı Sana
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sana ile soğanı hafifçe kavurun.
  2. Un ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. Et suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin.
  4. Kaynayan et suyunu, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri koyup ezilinceye kadar pişirin. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktarırken tel süzgeçten geçirin.
  5. Bir tavaya Sana'yı koyup kızdırın. Unu ilave edip iki dakika kavurun. Sütü azar azar ilave edip yedirin. Çırpılmış yumurta sarılarını da koyup iyice karıştırın.
  6. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştırın.
  7. Tencereyi ateşe koyun. Terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynayınca ateşten alın.
  8. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek servis yapın.