Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pastırmalı patatesli tart

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Pastırmalı patatesli tart

Malzemeler

  • Kepekli Tart Hamuru İçin;
  • 2 bardak un
  • 100 gr Sana Tereyağı Lezzeti paket
  • 1 yumurta
  • 7 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç Harcı İçin;
  • 2 kaşık Sana Tereyağı Lezzeti
  • 1 bardak krema
  • 1 kilo taze patates
  • muskat rendesi
  • tuz ve karabiber
  • Üzeri İçin;
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 dilim çemensiz pastırma
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kepekli tart hamuru için malzemeleri oval bir kapta yoğurun.
  2. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  3. İçini hazırlamak için, patatesleri cips kalınlığında doğrayın. Nişastası gidinceye kadar iyice yıkayın ve süzün.
  4. Sana Tereyağı Lezzeti, krema, muskat cevizi rendesi, tuz ve karabiberi bir tencereye koyarak kaynatın. İçine süzülmüş patatesleri koyun ve 5 dakika orta ateşte kaynatın.
  5. Tart hamurunu bir kalıba açın ve bu karışımı içine boşaltın.
  6. Üzerine doğranmış çemensiz pastırmayı, doğranmış maydanozu ve en üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  7. 175°C fırında yaklaşık 35 dakika, tartın altı ve üstü eşit pişinceye kadar tutun.
  8. Ilık olarak servis edin.