Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Paçanga Böreği

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Paçanga Böreği

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 300 gram pastırma
  • 2 adet domates
  • 6 yemek kaşığı Sana Kase
  • 2 adet sivri biber
  • 50 gram rende kaşar
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Harcın hazırlanması:
  2. Pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarın.
  3. Domatesleri küp küp doğrayın.
  4. Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyın.
  5. Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, pastırmalara renk verin.
  6. Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam edin.
  7. En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alın.
  8. Pastırmalı harcı ayrı bir tabağa koyup, soğutun. (Sıcak harç, yufkayı paralayabilir.)
  9. 2 adet yufkayı üst üste tezgâha yayıp, 4 eşit parçaya kesin.
  10. 3 yemek kaşığı Sana’yı eritin.
  11. Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, eritmiş olduğunuz Sana ile yağlayın.
  12. Pastırmalı harcı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarın.
  13. Sarılmış börekleri sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185°C'de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  14. Böreklerin üzeri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis edin.