Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mısırlı ve Zeytinli Top Kekler

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Mısırlı ve Zeytinli Top Kekler

Malzemeler

  • 310 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çorba kaşığı tuz
  • 125 g (1/2 paket) Sana Hamurişi (eritilmiş)
  • 250 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 100 g mısır (süzülmüş)
  • 60 g tulum peyniri
  • 5 çorba kaşığı ince doğranmış yeşil zeytin
  • 5 çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı)
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber (küçük kareler halinde kesilmiş)
  • 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 50 g rendelenmiş kaşar peyniri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırınınızı 180ºC'ye getirip ısıtın.
  2. Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin. Ayrı bir kapta eritilmiş Sana'yı, süt ve yumurtayla beraber iyice karışıncaya kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyip tahta bir spatulayla içine yedirin. Diğer malzemeleri de katıp karıştırarak hamura eşitçe dağılmalarını sağlayın. İyice yağlanmış top kek kalıplarına paylaştırın. Sıcak fırına sürün.
  3. Üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp biraz ılınınca kalıplardan çıkarın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edin.