Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mantarlı lor peynirli börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Mantarlı lor peynirli börek

Malzemeler

  • 2 sivri biber
  • 5 mantar
  • 1 havuç
  • 150g lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • Sosu için
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kapta sos malzemelerini çırparakbekletiyoruz. O esnada iç malzemeleri soteliyoruz, İçine lor peynirini soteliyoruz. Geniş bir alana serdiğimiz bir adet yufkanın üzerine sostan dökerek yayılmasını sağlıyorıuz.üzerine ikinci ve üçüncğ yufkaları da sererek her birinin üzerine sostan yayılmasını sağlıyoruz. En son halinde yuvarlak kenarlarını keserek dikdörtgen hale getirdikten sınra iç malzemesini ortaya döküyrouz. İki kenarının boş bırakıldıgından emin olalım.
  2. Ardından boş bıraktıgımız kenarları 2şer cm kalınlıgında dikdörtgenler halinde kesiyoruz ama parçalaırn kopmamasına dikkat ediyoruz. Kesikli parçaları birbirinin üzerine kapanacak şekilde, çaprazlama kapatıyoruz, böylece iç malzemelerin ortada toplanmasını sağlamış oluyoruz. En alt şeritleri de üst üste kapattıktan sonra hamurumuzu yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine koyarak 170C’de önceden ısıttığımız fırında 35 dakika pişiriyoruz.