Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mantarlı Kuru Fasulye

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Mantarlı Kuru Fasulye

Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 15 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 4 adet taze soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  3. Mantarları ayıkladıktan sonra 4 parçaya bölün.
  4. Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
  5. Taze soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları ayıkladıktan sonra ayrı ayrı tabaklara kıyıp koyun.
  6. Yayvan bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Soğanlar pembeleşince içine sarımsakları, sivri biberleri ve mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
  8. En son olarak içine domatesleri, haşlanmış kuru fasulyeleri, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi koyup bir taşım kaynatın. Pişen yemeği sıcak olarak servis edin.