Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mantarlı köfte

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Mantarlı köfte

Malzemeler

  • ½ kg kıyma
  • ½ paket köfte harcı
  • 1,5 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 15 adet mantar
  • 4 adet taze soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • tuz ve karabiber
  • Sıvı Sana
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Mantarları ayıklayıp, saplarını çıkardıktan sonra doğrayın.
  2. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.
  3. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
  4. Harcı için: Yayvan bir tavada Sana Kase kızdırıp, içine doğranmış mantarları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
  5. Mantarlar suyunu çekince içine kekiği, kıyılmış taze soğanları, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kavurduktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
  6. Harç soğurken derin bir kâsenin içerisine kıymayı, köfte harcını ve suyu koyup, iyice yoğurun.
  7. En son köfte harcının içine soğumuş mantarlı harcı ekleyip, yoğurduktan sonra harcına arzuya göre şekil verin.
  8. Mantarlı köfteleri Sıvı Sana ile yağladığınız tavada pişirip, köfteleri sıcak olarak servis edin.