Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mantarlı Börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Mantarlı Börek

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 g mantar
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rende beyaz peynir
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Mantarların saplarını çıkarıp kıyın.
  2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
  3. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın.
  4. Domatesleri küp küp doğrayın.
  5. Yufkaları yekpare tezgah üstüne açıp, üst üste koyup, 8 eşit üçgene kesin.
  6. Harcı için:
  7. Yayvan bir tencereye Sana Kase koyup kızdırın.
  8. Yağ kızınca içine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri ilave edip kavurun.
  9. Sivri biberler hafifçe kızarınca içine kıyılmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
  10. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, kekiği, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım, domatesler suyunu çekene kadar kaynatın.Harcı ateşten indirmeden hemen önce içine rendelenmiş peyniri ekleyip, harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
  11. Yufkaları bir kâseye koyduğunuz Sıvı Sana ile yağlayın. Yufkanın geniş tarafına soğuttuğunuz harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın.
  12. Sarılan börekleri Sıvı Sana ile yağladığınız, fırın tepsisine dizip, önceden 185°C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika börekler kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.