Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mantar Dolması

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Mantar Dolması

Malzemeler

  • 10 adet iri mantar
  • 60 g (4 çorba kaşığı) Sana
  • 100 g kaşar peyniri ya da yarım yağlı beyaz peynir ya da yarım yağlı lor peyniri rendesi
  • 1 dilim tost ekmeği (kabukları alınıp, sütte bekletildikten sonra iyice sıkılarak, ufalanmış)
  • ½ demet maydanoz
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Önce fırının üst kısmındaki salamandrayı yakın.
  2. Mantarları ıslak bir bezle, iyice silin. Sap kısımlarını mantarları zedelemeden elinizle ya da bir bıçakla çıkartın. Sana'yı kapta eritin.
  3. İçi boşaltılmış mantarları güvece dizin. Tuz ve biber serpin. Üzerine fırçayla eritilmiş Sana'nın 2 çorba kaşığını sürün. Güveci fırının salamandırına sürüp, mantarları hafif diri şekilde yarı pişirin.
  4. Bu arada peyniri, ufalanmış ekmek ile bir kapta iyice karıştırın yarı pişmiş mantarları fırından alın.
  5. Harcı mantarların içine doldurun. Kalan eritilmiş Sana'yı doldurulmuş mantarlarının üzerine dökün.
  6. Fırını 200°C'ye getirip, ısıtın.
  7. Mantarları tekrar fırına sürüp harçların üzeri altın sarısı bir renk alıncaya kadar gratine edin.
  8. Mantar dolmalarını sıcak olarak, dilerseniz yanında maydanoz ile servis yapın.