Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mantar Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Mantar Çorbası

Malzemeler

  • 250 gr mantar
  • 4 yemek kaşığı Sana Kase
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı et suyu
  • ½ demet dereotu
  • Tuz ve Karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Mantarların saplarını çıkarıp doğrayın. Dereotunu ayıklayıp kıyın.
  2. Tencerede Sana Kase kızdırıp, mantarları ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıları suyu çekene kadar pişirin.
  3. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin.
  4. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip, sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpip servis edin.