Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Limonlu dil balığı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Limonlu dil balığı

Malzemeler

  • 4 adet dil balığının filetosu
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet haşlanmış enginar (parmak boyunda dilimlenmiş)
  • 250 gr Sana
  • Sosu İçin;
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ½ adet limon kabuğu rendesi
  • 1,5 adet limon suyu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru tarhun
  • 1 tutam toz zencefil
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 4 adet dil balığı filetolarını limonlayıp, tuz ve biberleyin.
  2. Dil balığı filetolarının içine 2'şer dilim çubuk enginar dilimlerini koyup rulo yapın.
  3. Derin bir tavanın dibini Sana ile yağlayın.
  4. Ruloları tavaya yatık olarak dizip, üzerini kapatacak şekilde su koyun.
  5. Tavanın üzerini kapayıp 7-8 dakika pişirin.Sosu için, tavuk suyunu, limon kabuğu rendesi ile bir tencereye koyup kaynama noktasına getirip orta ateşte 5 dakika tıkırdatın.
  6. Mısır nişastası ile limonun suyunu karıştırıp tıkırdayan tavuk suyuna ilave edip 5 dakika boyunca devamlı karıştırın.
  7. Yumurta sarılarına şekeri koyup iyice pişen tavuk suyunu azar azar yedirip tekrar pişen tavuk suyuna ilave edip ocaktan alın.
  8. Tarhun ve zencefili ilave edip haşlanmış dil balıklarını tabağa koyup üzerine sosu döküp servis edin.