Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kuzu Etli Bulgur Pilavı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kuzu Etli Bulgur Pilavı

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı Sana
  • 3 su bardağı et suyu (1 tablet et bulyon = yarım paket et toz bulyon)
  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, yarım halka şeklinde doğrayın.
  3. Kuzu kuşbaşılarının fazla yağlarını alıp, istediğiniz büyüklükte kesin.
  4. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın.
  5. Yayvan bir tencerede Sıvı Sana’yı kızdırıp, içine doğranmış kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu çekinceye kadar iyice kavurun.
  6. Etler rengini alınca içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Renk alan soğanların içine doğranmış sivri biberleri ve taze soğanları ekleyip, sote etmeye devam edin.
  8. Daha sonra içine yıkanmış bulguru ilave edip, 5 dakika boyunca hepsini birlikte kavurun.
  9. En son olarak içine haşlanmış nohutları, et suyunu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, birkaç kere karıştırdıktan sonra ateşi altını kısıp, bulgurlar göz göz olana kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sonrasında üzerine kâğıt havlu koyup demlendiriniz.
  10. Demlenen bulgur pilavın yavaşça karıştırıp, havalandırdıktan sonra servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.