Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kuru meyveli ballı islak kek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kuru meyveli ballı islak kek

Malzemeler

  • 100 gr Sana Hamurişi
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay bardağı doğranmış vişne
  • 1 çay bardağı incir kurusu
  • 1 çay bardağı kuru dut
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • ½ çay kaşığı yenibahar
  • 1 tutam rende muskat cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı Carte d’Or Kabartma Tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 adet yumurta
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Un, yumurta ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri küçük bir tencerede bir taşım kaynatın, hemen altını kapatın, 40 dakika veya soğuyana kadar bekletin.
  2. Soğuyan harca 2 yumurta ekleyip iyice karıştırın.
  3. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. İyice yağladığınız ufak kek kalıplarına aynı boyda kek hamurunu dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 25-30 dakika veya batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan kekleri biraz soğuttuktan sonra Antep fıstıklı dondurma ile servis edin.