Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Küncü Tatlısı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Küncü Tatlısı

Malzemeler

  • 2 su bardağı küncü (kavrulmuş susam)
  • 1 su bardağı kara pekmez
  • 2 yemek kaşığı Sana
  • 1 çay bardağı su
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Çelik bir tencerede kavrulmuş susamı kokusu gidene kadar 10 dakika civarı kavurun. Daha sonra içine 1 su bardağı kara pekmezi ilave edip, ağdalaşana kadar kavurmaya devam edin. Ufak bir kâse içine 1 çay bardağı suyu koyup, ağdalaşan küncüden içine 1 tatlı kaşığı atıp, toparlanıp toparlanmadığını kontrol edin. Tatlı suyun içinde topak olarak kalıyorsa ateşten alın.
  2. Ocağın üzerindeki tepsinin içerisinde Sana'yı eritip, küncüyü içine döküp kaşığın sırtı ile iyice düzeltin. Üzerine deneme yapmak için kullandığınız su dan bir kaç damla serpin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapmadan önce kolay kesilebilmesi için biraz ısıtıp dilimleyin.