Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kumru Poğaça

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kumru Poğaça

Malzemeler

  • 125 g Sana (yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 2 adet sosis
  • 2 dilim salam
  • Yarım adet parmak sucuk
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kapta hamuru için gerekli malzemeyi kullanıp, ele yapışmayacak şekilde olana kadar un ekleyerek yoğurun.
  2. Harcı için:
  3. Yayvan bir kapta doğranmış sosis, sucuk, salam ve kekiği karıştırın.
  4. Hamurdan bezeler koparıp, avuç içi büyüklüğünde açtıktan sonra içine harçtan koyup kapatın.
  5. Kumruları sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
  6. Kumruları önceden 185°C ısıttığınız fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.