Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremalı Pırasa Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kremalı Pırasa Çorbası

Malzemeler

  • 4 adet pırasa
  • 2 yemek kaşığı Sana yağı
  • 4 adet taze soğan
  • 1 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz ve karabiber
  • 1 kutu krema
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pırasaları ayıklayıp kıyın.Taze soğanları ayıklayıp, halka halka doğrayın.
  2. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ayıkladıktan sonra doğrayın.
  3. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin.
  4. Patatesleri küp küp doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin.
  5. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
  6. Derin bir tencerenin içinde Sana yağını kızdırıp,içine kıyılmış pırasaları,sivri biberleri ve sarımsakları ilave edip kavurun.
  7. Sebzeler kavrulunca içine unu ilave edip, unun çiğ kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  8. Daha sonra içine rendelenmiş havucu, doğranmış patatesleri ilave edip, kavurmaya devam edin.
  9. En son olarak içine et suyunu, kekiği, tuzu-karabiberi koyup, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  10. Çorbayı ateşten almadan kremayı karıştırarak ilave edip, bir taşım kaynatın (fazla kaynatırsanız krema kesilir).
  11. Çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.