Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremalı Ispanak Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kremalı Ispanak Çorbası

Malzemeler

  • 2 demet ıspanak
  • 4 yemek kaşığı Sana Kase
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı et suyu
  • ½ sıvı krema
  • Tuz ve karabiber
  • 10 dilim tost
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Ispanakları ayıklayıp haşladıktan sonra, suyunu sıkıp doğrayın.
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ayıklayıp kıyın.
  3. Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine Sana Kase sürüp, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden 185°C'de ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin.
  4. Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun. Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın.
  6. Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  7. Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine koyun. Kıtır ekmekli kremalı ıspanak çorbasını sıcak olarak servis edin.