Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremalı Bezelyeli Patates Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kremalı Bezelyeli Patates Çorbası

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kutu krema (200ml.)
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sarımsakları kıyın. Dereotunu ayıklayıp kıyın.
  2. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletin.
  4. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  5. Bezelye ve mısırları sıcak su da 5 dakika haşlayıp süzün.
  6. Derin bir tencerenin içinde Sana Kase kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Daha sonra içine rendelenmiş havuçları, bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri, ilave edip, sote etmeye devam edin.
  8. En son olarak içine kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip çorbayı kaynatın.
  9. Çorba pişerken küçük bir kâsede kremayı ve kıyılmış dereotunu karıştırın.
  10. Çorbayı ateşten indirmeden önce dereotlu kremayı karıştırıp çorbayı kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis edin.