Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Köy usülü etli Çorba

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Köy usülü etli Çorba

Malzemeler

  • 150 gr kıyma
  • 4 yemek kaşığı Sana
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı domates suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz ve Karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince doğrayın.
  3. Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı Sana Kase koyup kızdırıp içine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kıyma kavrulduktan sonra içine kıyılmış sivri biberleri ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve unu ekleyip soğanlar pembeleşinceye ve unun çiğ kokusu gidene kadar hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
  5. Salçayı ilave edip, sebzeler ve kıyma ile birlikte bir taşım pişirin.
  6. Daha sonra içine suyu, domates suyunu, süt ve tuz-karabiber ekleyip kısık ateşte bir taşım pişirin.
  7. Çorbayı servis tabağına alıp, taze maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin.