Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Köfteli Yoğurt Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 3
recipe image Köfteli Yoğurt Çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı et suyu
  • 500 g Kıyma
  • Yarım paket köfte harcı
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pirinci ayıklayıp yıkayın.
  2. Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine unu ekleyip, kavurun.
  3. Unun kokusu çıkmaya başlayınca et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynatın.
  4. Et suyu kaynarken derin bir kâsenin içerisine kıymayı, yıkanmış pirinci, köfte harcını, suyu koyup yoğurun.
  5. Harç kıvamına gelince, harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Kaynayan et suyunun içine köfteleri ilave edip, pişirmeye devam edin.
  7. Köfteler pişerken küçük bir kâsede yoğurdu ve yumurta sarısını çırpın.
  8. Çorbayı ateşten indirmeden önce terbiyeyi de ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Fazla kaynatırsanız terbiye kesilir.
  9. En son olarak küçük bir tavada Sana Kase kızdırıp, içine naneyi, kekiği, kırmızı pul biberi ilve edip kavurun.
  10. Çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.