Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kıymalı Örgü börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kıymalı Örgü börek

Malzemeler

  • Hamuru İçin;
  • 1 su bardağı (250 gr) un
  • 1 yumurta
  • 80 gr Sana Tereyağı Lezzeti
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç Harcı İçin;
  • 2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
  • 250 gr dana kıyması (çift çekilmiş)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. İçini hazırlamak için; Sana Tereyağı Lezzeti’yle soğanı ve dolmalık fıstığı altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve yaklaşık 7 dakika hafif dibi tutuncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber ve doğranmış maydanozla kavurmayı tamamlayın ve soğuması için bırakın.
  2. Hamuru için gerekli malzemeyi oval bir kapta veya makinenizin hamur yoğurma konumunda yoğurun.
  3. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru 15 x 30 ebatlarında 2 parça olarak açın.
  5. Kıymalı harcı hamurun uzunlamasına 4-5 cm genişliğinde 2 cm yüksekliğinde serin.
  6. Hamurun kenarlarında kalan 5-6 cm lik boşluk kısımları, 1,5 cm kalınlığında kesin.
  7. Kesik kanatları ortaya doğru harcın üzerinden diğer yana yapışacak şekilde geçirin. Bu şekilde hamuru kanatlar üst üste gelecek şekilde örün.
  8. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  9. 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.