Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kıtır Örgü Çubukları

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kıtır Örgü Çubukları

Malzemeler

  • 80 gr Sana Tereyağı Lezzeti
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/3 su bardağı ılık su
  • Üzerini hazırlamak İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu, haşhaş, keten tohumu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Hamuru hazırlamak için bütün malzemeyi oval bir kapta elinizle veya hamur yoğuran bir mikser yardımıyla hazırlayın.
  2. Yoğrulan hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  3. Dinlenen hamurdan 1,5 ceviz büyüklüğünde toplar koparıp avucunuzla yuvarlayıp yayvan bir kaba alıp, bezeleri buzdolabında 25 dakika dinlendirin.
  4. Sonra her bir bezi serçe parmağınız inceliğinde yuvarlayarak uzatın.
  5. Her üç hamur çubuğunun uçlarını birleştirip, saç örgüsü şeklinde örün.
  6. Kalan hamurun hepsini saç örgüsü Çubuklar seklinde hazırlayın.
  7. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp, keten tohumu, çörek otu ve haşhaş tohumlarını serpin.
  8. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, Örgü çubuklar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirip ,ılık olarak servis edin.