Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kefal Pilakisi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı1 saat 0 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kefal Pilakisi

Malzemeler

  • 1 adet 1,5/ 2 kg'lık kefal balığı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 limon
  • 300 g (3 orta boy) soğan
  • 15 g (1 çorba kaşığı) Sana
  • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • Kekik
  • 1/4 demet maydanoz (yaprakları ayrılmış)
  • Tarhun otu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 45 ml (3 çorba kaşığı) elma sirkesi
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Hazırlık:
  2. Kefal balığını temizleyip yıkayın. Yuvarlak dilimlere bölüp kurulayın. Balık dilimlerini tuzlayın ve biberleyin.
  3. Limonun iki ucunu kesin. Dik olarak doğrama tahtasına oturtup, bıçakla yukarıdan aşağıya doğru kabuklarını zarı ile beraber kesin. Zarlarını arasından keserek, soyulmuş limon dilimleri elde edin.
  4. Bir fırın kabını Sana ile yağlayın. Soğan ve sarımsak dilimlerini yağlanmış tepsiye döşeyin ve kefal balığı dilimlerini üzerine yerleştirin.
  5. Balıkların üzerine kekiği ve tarhun otunu serpin. En son limon dilimlerini yerleştirin.
  6. Ana Yemek:
  7. Limonların kabuğunu soyup, zarsız dilimlerini çıkartın. Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin.
  8. Fırınınızı 200°C'ye getirip, ısıtın.
  9. Sana ile yağladığınız fırın kabının içine soğan ve sarımsak dilimlerinden bir yatak yapın. Balıkları üzerine yerleştirin. Kekik, maydanoz ve tarhun otunu serpip limon dilimlerini koyun.
  10. Zeytinyağı ve elma sirkesini balıkların üzerine gezdirin. Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Kabı ısıtılmış fırına sunup, 40-45 dakika balığın eti yumuşayıncaya kadar pişirin.
  11. Balığı fırından alıp sıcak veya soğuk olarak yanında limon ile servis yapın.