Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kazandibi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Kazandibi

Malzemeler

  • ½ bardak pirinç unu
  • ½ bardak nişasta
  • 5 bardak süt
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Sana
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pişerken topaklanmaması için pirinç unu ve nişastayı biraz süt ile ezerek bir tencereye koyun. Ateşi yakarak sütü ip gibi dökerek karışıma akıtın. Hep aynı yöne karıştırarak muhallebiyi 10 dakika pişirin. Şekeri ilave edip karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ateşi kapatın. Vanilyayı katıp karıştırın. Teflon bir tepsiyi 1 kaşık Sana yağ ile yağlayın. Üzerine pudra şekerini serpin. Muhallebiyi tepsiye düzgün bir şekilde yayın.
  2. Tepsiyi orta hararetli ateşte her tarafını eşit sürede tutarak ve alttaki pudra şekeri kahverengileşinceye kadar pişirin. Şeker sıcakta karamelize olur ve sütlü tatlıların lezzetini arttırır. Şekerin karamelleşmesi kokusundan anlaşılır.
  3. Tepsiyi ocaktan alıp içine soğuk su konmuş başka bir tepsinin içerisine oturtun. Soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin. Buzdolabından çıkartıp dilimleyin. Karamelize olmuş tarafını çevirip servis edin.