Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kayısılı ekmek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kayısılı ekmek

Malzemeler

  • 150 gr Sana tereyağı lezzeti paket (oda sıcaklıgında yumuşamış)
  • 600 gr un
  • 30 gr yaş maya (1 küp)
  • 75 gr pudra şekeri
  • 15 adet kuru kayısı (minik küpler halinde doğranmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kaseye yarım bardak ılık süt (35 C de) ve iki yemek kaşığı unu koyup, daha sonra içine yaş mayayı ekleyip, topaklar kalmayıncaya kadar kaşık ile karıştırın.
  2. Kasenin üzerini temiz bir bezle kapatıp, ılık bir ortamda 30 dakika mayanın kabarmasını bekletin.
  3. Hamuru için kalan malzemeyi derin bir kaba alıp, elinizle malzemeyi karıştırıp, harcın tam ortasını havuz şeklinde açın. Mayalanmış sütlü karışımını açtığınız havuz bölümüne dökerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  4. Hamurun kıvamı, çok sert olmayan fakat elle top yapılabilecek bir kıvamda olmalı.
  5. Kalıbınızın içini ve yanlarını kapatacak şekilde yağlı pişirme kağıdı kesip , yerleştirin.
  6. Kalıbı hazırlarken, aynı boyda iki kalıbı üst üste koyup, kağıt bantla yapıştırın.
  7. Hamuru kalıbın içine koyup, üzerini streç film ile kapatın.
  8. Ilık bir ortamda hamur, mayalanıp yüzeye çıkıncaya kadar kabarmasını bekleyin. Bu sure yaklaşık 5 saattir.
  9. Mayalanan Kayısılı ekmek hamurunu 165 C de önceden ısıtılmış turbo fırında 70 dakika pişirin. Fırını kapatıp kayısılı ekmekleri 10 dakika daha fırının içinde bekletin. Ekmekleri, pişirir pişirmez hemen fırından çıkarırısanız ekmekler çökebilir.
  10. Fırndan çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar soğuttuktan sonra Sana Tereyağ Lezzeti servis edin.