Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kabaklı & beyaz peynirli muffin kekleri

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kabaklı & beyaz peynirli muffin kekleri

Malzemeler

  • 200gr sade un
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 150ml tam yağlı yoğurt
  • 100gr sana hamur işi
  • Büyük bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı buğulu kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kabak kabaca rendelenmiş
  • 100gr ufalanmış beyaz peynir
  • İnce dilinlenmiş bir avuç nane
  • Yarım avuç ince doğranmış dereotu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırını önceden 200°C'de ısıtın. Muffin tepsisini margarinle yağlayın.
  2. Un ile karbonatı karıştırma kasesinde karın. Kırmızı biber ve tuz ekleyin.
  3. Başka bir kasede margarin, yoğurt ve yumurtayla içiçe geçinceye kadar karıştırın. Una bu karışımın yanısıra kabak, beyaz peynir ve otları da ekleyin ve iyice içiçe geçinceye kadar karıştırın. Aşırı miktarda karıştırmayın, aksi halde çok yoğunlaşacaktır.
  4. Her bir muffin kalıbına karışımdan yeterli miktarda ekleyiniz ve altın sarısı renk alıncaya kadar 20 dakika pişiriniz. Ortasına bir kürdan batırdığınızda hiçbir şey yapışmadan çıkarabilmelisiniz.
  5. Çıkarın ve 10 dakika soğumaya bırakın, daha sonra teli rafa aktarın. Sıcak servis edin.