Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

İstanbul Pilavı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image İstanbul Pilavı

Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğüsü
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  •  2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  •  1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı kabuksuz çiğ badem
  • 2-3 yemek kaşığı file ya da tane antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı sana klasik (bademleri kavurmak için)
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Bademleri 2 yemek kaşığı sana klasik ile renk alıncaya kadar soteleyin ve kenara alın.
  2. 2. 30 dk. Ilık tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve kenara alın.
  3. 3. 2 yemek kaşığı Sana Klasik’i tencereye alın. Pirinçleri ve tuzunu ekleyerek hafifçe şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  4. 4. Zerdeçal, file fıstık ve bademleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. 5. Bezelyeleri ve suyunu ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. 6. Suyunu çeken pilava tavukları ekleyin karıştırın ve demlenmeye bırakın.
  7. 7. Demlenen pilavı servis yapın.