Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ispanaklı kesik börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Ispanaklı kesik börek

Malzemeler

  • Milföy Hamuru İçin: 2 bardak un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ bardak su
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 paket Sana Tereyağı Lezzeti
  • İç Harcı İçin;;
  • 200 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
  • 100 gr sepet loru
  • tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Milföy hamurunu hazırlamak için, hamuru elinizle veya hamur yoğuran mikserle hazırlayın. Top haline getirin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Hamuru çıkarın ve ortasına bıçakla yarıya kadar derinlikte (+) oluşacak şekilde kesin.
  3. Kesik uçlarını kenarlara doğru açın ve uçlara merdane ile basarak uzatın.
  4. Sana Tereyağı Lezzeti’ni oda sıcaklığında en az 2 saat bekletin. Yanlamasına ikiye kesin ve yan yana birleştirerek 2 cm yüksekliğinde kare bir yağ bloğu oluşturun.
  5. Bu yağı hamurun ortasına koyun ve sündürdüğünüz hamur kulakları ile yağın üstünü kapatın. Merdane yardımıyla hamuru 2 cm kalınlığına ininceye kadar inceltin. Sonra hamuru iki yandan üst üste gelecek şekilde içe katlayın. Hafifçe üstüne bastırın ve tekrar üçe katlayın. Bu sayede elinizde yine kare formda ve yaklaşık 6 cm kalınlığında bir hamur olacaktır. Bu hamuru buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin. Aynı metodu 2 defa daha tekrarlayın ve yine dinlendirin. Son dinlenmenin ardından hamuru 1 cm kalınlığında açın.
  6. İçini hazırlamak için, ıspanağı ince doğrayın ve Sana Tereyağı Lezzeti’yle soteleyin. İçine lor peynirini ekleyin ve harmanlayın.
  7. Milföy hamurunu 15cm x 30cm ebatlarında kesin. Harcı yarısına serin ve üç kenarına 1 cm boşluk bırakın. Hamurun kalan digger kısmını 1 cm aralarla kesin, fakat kopmamaları için diğer 3 kenarında 1 cm boşluk bırakın. Kesik kısmı harç olan kısmın üzerine kapatın ve yumurta sarısıyla fırçalayın.
  8. 185°C’ye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.