Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ispanaklı Fincan Börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Ispanaklı Fincan Börek

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 g ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Muskat rendesi
  • Tuz ve karabiber
  • Sıvı yağ
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Ispanağı haşlayıp, ince ince kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  2. Derin bir kâseye unu, tuzu ve suyu koyup, iyice yoğurun.
  3. Hamur kıvamına geldikten sonra üzerini temiz bir bez veya havlu kâğıt ile kapatıp dinlendirin.
  4. Yayvan bir tavada Sana Kase kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış ıspanakları, muskat rendesini, tuz ve karabiberi koyup, kavurun.
  6. En son olarak içine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın, ateşten alıp harcı soğuması iç yayvan bir tabağa alın.
  7. Tezgâha un serpip, dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
  8. Bezeleri unladığınız merdane ile açın.
  9. Açılan hamurun yarısının üzerine aralıklarla harçtan koyup, kalan hamurun yarısını diğer harçlı hamurun üzerine kapatın.
  10. Harç ortadan kalacak şekilde hamurların kenarlarına bastırın. Bir fincan veya çay bardağı ile börekleri kesin.
  11. Tavada sıvı yağı kızdırıp, börekleri kızartın. Kızaran böreklerin fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa alın.
  12. Börekleri servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin.