Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ispanaklı Bezelye Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Ispanaklı Bezelye Çorbası

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı Sıvı Sana
  • 300 gram ıspanak
  • 3 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı süt
  • 6 su bardağı et suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Havucun kabuklarını kazıyıp, küp küp kesin.
  3. Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince kıyın.(Eğer dondurulmuş ıspanak kullanırsanız, ıspanağın suyunu iyice sıkın.)
  4. Dereotunu ince ince kıyın.
  5. Yayvan bir tencerede sıvı Sana’yı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Soğanlar renk alınca içine doğranmış havuç ve ıspanakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
  7. Daha sonra içine et suyunun yarısını, sütü, tuz ve karabiberi koyup, kaynamaya bırakın.
  8. Çorba kaynarken, kalan et suyunu ve haşlanmış bezelyeleri mikserle püre haline getirin.
  9. Püre haline gelen bezelyeleri kaynayan çorbaya ilave edin.
  10. Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıyılmış dereotunu serpip, sıcak olarak servis edin.