Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

İncirli ve Üzümlü kurabiye Çanakları

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image İncirli ve Üzümlü kurabiye Çanakları

Malzemeler

  • 4 orta boy kuru incir, sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş
  • 45 g kuru üzüm (yıkanmış)
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 375 gr un
  • 70 gr pudra şekeri
  • 150 gr Sana Hamurişi
  • 3 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri (az tarçınla karıştırılmış)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fırınınızı 175ºC'ye getirip ısıtın.
  2. Kuru incirleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Kuru üzüm ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın.
  3. Un, şeker, Sana ve suyu beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 20 eşit parçaya ayırıp her bir parçayı yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını esneterek çanak biçimine getirin. Ortalarına harcı paylaştırın.
  4. Çanakları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp sıcak fırında 15 dakika üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, ılındıktan sonra tarçınla karıştırılmış pudra şekeri serperek servis edin.
Şekil Önerisi: Farklı bir şekil için hamuru iki temiz naylon arasında merdaneyle bıçak sırtı inceliğinde açın. 10 cm'lik bir kalıp (veya geniş bir bardağın ağzı) ile daireler kesin. Kalan hamuru tekrar toparlayıp, açıp keserek, 15 daire elde edin. Bu dairelerin ortalarına hazırladığınız harcı paylaştırın. Hamurların ağzını, dört bir ucundan tutup ortada birleştirerek küçük kesecikler biçiminde kapatın. Aynı şekilde pişirerek servis edin.