Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Havuçlu Pilav

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Havuçlu Pilav

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet sivri biber
  • Tuz ve karabiber
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince doğrayın.
  2. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin.
  3. Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk suyun altında, pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkayın.
  4. Yayvan bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine ayıklanmış sivri biberleri ilave edip kavurun. Daha sonra içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ekleyip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.
  5. En son olarak içine tuz ve karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin.
  6. Pilav pişerken küçük bir tavada Sana Kase kızdırıp, içine rendelenmiş havuçları ve fesleğeni ilave edip kavurun.
  7. Demlenen pilavı iyice karıştırarak havalandırın. En son içine havuçlu harcı karıştırıp, pilavı servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edin.